niedziela, 11 maja 2014

Kuchnia fantastyczna

Dzisiaj będzie trochę kulinarnie… ale mimo wszystko z fantazją. Pomyślałam, że zamieszczę tu dwa sposoby na to żeby to, co ugotujemy wyglądało inaczej i jakby było rodem z krainy fantazji. Znalazłam je na tej stronie http://alldaychic.com/ i po prostu mnie ujęły.

Pomysł pierwszy ponieważ truskawki już kwitną i niedługo będzie można z nich zrobić coś wyjątkowego – co powiecie na różę. Dla mnie wygląda cudownie :) a oto jak tego dokonać:




Druga propozycja nieco bardziej pracochłonna ale jeśli ktoś jest wytrwały banalnie prosta a efekt iście fantastyczny. Zamieszczam rysunek jak wykonać cętkowane ciasto i przepis (zamieszczam po angielsku gdyby ktoś nie mówiący po polsku chciał z niego skorzystać, jeśli będziecie chcieli tłumaczenie chętnie pomogę, wystarczy napisać).






You will need:

- 240 g unsalted butter;

- 200 g. caster sugar;

- 100 ml. Milk;

- 3 eggs;

- 250 g plain flour;

- 16 g baking powder.

Directions:

You should prepare a cake batter and divide it in three parts. Leave a first part white for pouring the base of the cake. The second part you should color with orange food color, while the third part you should color with cacao powder. Take three piping bags and fill them with the three different batter colors: white, brown and orange. First pour the white batter in the cake tin up to a half of its capacity. Second: using the brown batter make a spiral, on its top make a spiral with orange batter, and then top it again with brown batter. After all of that, fill the remaining space with white batter. Repeat the same moves twice, and then leave the cake for baking. When ready, decorate it with leopard pattern from outside also. When serving each piece of the cake will have a fun leopard pattern inside. Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz